torsdag 21 januari 2010

Icke poppande svin?

Jag har under en lång tid funderat på varför mina svin inte vill poppa. Är de olyckliga? Känner de sig ensamma fast de är två? Är de för rädda? Är de soffpotatisar? Poppar de när jag inte är hemma?

Ofta står det ju att läsa om poppande svin på andra bloggar, och jag måste erkänna att jag blir lite sotis. Mina svin vill liksom bara ligga och slappa hela tiden. De har ju ganska stort att vara på och de är ju aldrig inlåsta i buren. De har lite grejer att leka i och de är hyfsat tama tycker jag.

När de har varit hos mina föräldrar har de vart busigare, men varför har jag ingen aning om...

Men vem vet, det kanske helt enkelt är så att när matte är på jobbet så dansar svinen på bordet?!

Så länge får jag väl nöja mig med att jag har till synes väldigt städade svinisar.

måndag 11 januari 2010

Tittut!

Självklart fick svinen också julklappar. Ända från USA kommer den här som ni ser bild på. De fick även en mysbädd att ligga i.

Annars är det inte mycket kvar av julen nu. Jobbet har dragit igång på riktigt och det mesta julpyntet är nedtaget. Men något som håller i sig är kylan, burr! Nu har det i och för sig blivit lite varmare, idag har det "bara" varit runt -12... men jag måste säga att jag föredrar det här framför slask och regn. Igår var jag ute och red i snön, och det är väldigt mysigt att pulsa fram till häst!

Nu ska svinen få sin kvällsgurka och sedan blir det nattinatti.

Godnatt!