måndag 30 augusti 2010

Miljöträning för svin

Har visst blivit lite dåligt med bloggande på senaste tiden. Jag har ägnat mig åt att tycka synd om mig själv efter en ridvurpa i onsdags. När jag skulle upp på hästen hände något som gjorde att den tog ett bocksprång så jag flög i backen med en väldig fart. Armen är blå/grön och jag slog i ordentligt i svanskotan. Men man överlever väl. Igår var jag ute igen och blev denna gången tilldelad stallets nybörjarkuse =) I maklig takt tog vi oss en tur i skogen.

Annars är jag glad över att min ena favvohäst kommer att bli kvar "hemma" under året, så när han vilat klart kommer jag att rida honom igen. Det är en connemara som är ca 1.55 m hög, född 95 och jättetrevlig att rida. Ser fram emot det!

Svinen mår bra, vi har haft lite miljöträning i lägenheten. Jag sätter dem på "nya" ställen och tanken från min sida har då varit att de ska undersöka det nya. Men icke. Tydligen har jag Sveriges fegaste piggar för de sitter bara och tittar och väntar på att matte ska rädda hem dem till buren igen. Suck, men det är väl bara att fortsätta träna så kanske det lossnar. I morse gick faktiskt Freddan från buren bort till soffbordsmattan så det får man väl se som ett stort steg för marsvinsheten...

onsdag 18 augusti 2010

Boysen är hemma!

Igår åkte jag och hämtade mina gullsvin i ösregnet. Som tur är blev svinen inte blöta =)

De är lite konfunderade varför de har blivit flyttade, men de hittar fortfarande från soffan till buren! Det är egentligen helt otroligt vad små svin kan komma ihåg!

söndag 15 augusti 2010

Humor

Det här klippet kan jag se på hur många gånger som helst =)

Mia Skäringer är en av mina nya idoler =D

fredag 13 augusti 2010

Gulligt

Jag har alltid varit väldigt svag för allt som är gulligt. Kanske är det därför jag är så förtjust i piggar, för de är ju verkligen sååå snuttiga. Jag kan liksom bara sitta och titta på dem och tycka att de bara är så underbart söta. Sedan är de ju så oerhört charmiga också =)

Ikväll när jag och sambon gick in på vår lilla Ica fick jag av en slump syn på en såndär manick för kids där man lägger i en peng och så kommer det en leksak. I den ena manicken var det supersöta grisar i en sån där boll! (å nu menar jag faktiskt en vanlig gris och inte marsvinsgris).

Såklart kunde jag inte gå förbi utan att lägga i en peng för att rädda en stackars gris. Resultatet ser ni nedan. På den andra bilden ligger Freddan som tar sig en tupplur. Å visst är han underbart söt!

måndag 9 augusti 2010

Semester

Nu var det ett tag sedan det bloggades. Jag har haft semester i en vecka och nu är det sista veckan innan jobbet börjar nästa måndag. Det har varit en lugn semester, tyvärr har det inte varit något vidare roligt väder, så det har mest varit till att vara inomhus. Har tagit det lugnt och läst en del böcker. Har varit och hälsat på svinen hos päronen en del och de mår bra de små liven.

De har fått motionera en del i föräldrarnas uterum, och de har faktiskt blivit riktigt modiga och trampar runt duktigt. Det är roligt att sitta och titta på dem när de undersöker allt!

Nu har även sambon semester så igår var vi en sväng till Norrköping och shoppade. Idag blir det pyssel hemma och i morgon hoppas vi på bra väder så vi kan åka till Stendörren.