lördag 30 april 2011

Rädda piggar

I går och i morse försökte jag ta bilder på grisarna. Det gick ju sådär. Det blir bara suddiga streck när de rusar iväg och tror att de ska bli mördade av kameran.

Åh vad jag avundas alla som tar så många fina bilder på sina grisar. Hur gör ni? Hur har ni lyckats muta grisarna? Jag har mutat med kirskål men inte ens det hjälpte.

Summan av kardemumman är att jag inte lägger ut några bilder idag, för att de är så dåliga helt enkelt.

Idag har jag annars varit och ridit i solsken, men nu verkar det komma massa moln. Ikväll ska jag på 30-års fest så jag hoppas att det inte blir regn sen. Ska nämligen cykla är tanken eftersom sambon är borta och det är trevligt med att ta ett glas vin eller två...men tyvärr är det väl lite av en tradition att det ska vara svinkallt på valborg.

Just nu sitter grisarna och äter gräs och kirskål. Eller rättare sagt, George äter, och Lillis har gömt sig eftersom han är livrädd för att jag hickar.

Ska gulla lite med dem så de förstår att jag inte tänker äta upp dem..

Trevlig Valborg allihopa!

onsdag 20 april 2011

måndag 11 april 2011

Fint väder

Idag har det varit så varmt och skönt och när jag kom hem från jobbet fick piggsen komma ut en stund. Men bara en liten stund, det gäller ju att vara rädd om maggen!

Här kommer några bilder!





Bättre

I fredags gick jag och köpte ögondroppar med koksaltslösning. Jag sköljde Georges ögon ordentligt med det och dagen efter rann inte ögonen längre! Sedan har ögonen sett fina ut och nu hoppas jag att det ska hålla sig bra.

I helgen har de även fått smaka lite gräs och i fredags och lördags var de ute en tio minuter i solen. Lillis var så rolig och drog allt vad han hade i grässtråna. Det var första gången han var ute så det måste ha varit ett riktigt äventyr för den lille grisen.

Alla små svin därute, nu är verkligen våren på väg!

onsdag 6 april 2011

Ögon

Nu var det ett tag sen sist igen, måste försöka bättra mig!

George sår har läkt ihop jättefint nu (äntligen) så det är helt borta nu. Jag kan inte heller känna att det skulle finnas något kvar så jag hoppas verkligen att det inte fylls på igen. Nu är istället problemet att hans ögon rinner. De har gjort det till och från ganska länge men det har alltid försvunnit. Nu tycker jag att det rinner ganska mycket. Funderar på att gå till Apoteket och köpa tårvätska och se om det blir bättre.

Jag är ju stammis hos veterinären men jag skulle verkligen tycka att det vore skönt att slippa åka dit nu igen.

Ja vad kan man säga, piggarna håller verkligen sin matte sysselsatt...