tisdag 30 juni 2009

G-force!

Kände att det blev ett så ledsamt inlägg igår så nu måste jag muntra upp mig med något positivt. Den 4 september 2009 har filmen G-force premiär i Sverige, och den handlar om..ja ni gissade rätt...MARSVIN! Måste ses helt enkelt! Se trailern här:

måndag 29 juni 2009

Saknaden av dem som är borta...



Jag är ju en organiserare ut i fingerspetsarna, så ikväll har jag ägnat mig åt att rensa & organisera mina bilder. När jag kom till mappen med Rikkiban & Muggis blev det helt plötsligt ganska jobbigt, jag saknar dem verkligen så himla mycket. Man ska ju inte favorisera (haha tur att de inte är mina barn) men Rikkiban var verkligen min lilla älsklingsgris. Han var så himla orädd och rolig och gick bort alldeles för tidigt i lunginflammation. Det är så svårt att acceptera att man aldrig mer kommer att få se dem som går bort, men som tur är kan vi i alla fall minnas dem, och tänka på alla de bra stunder man delat ihop.

söndag 28 juni 2009

Svinmys & skärgård



Så går då ännu en helg mot sitt slut. I lördags var jag hos päronen och kramade på piggarna, passade även på att fixa deras bur med kompostgaller så att den blev större. Det var så kul att se när de knatade omkring på större betesmarker!
På kvällen var det tjejmiddag med väldans god middag & vitt vin. Jag fick för mig att jag skulle träna på att gå i högklackat så på vägen hem blev det lite vingligt av både den ena och andra orsaken...som tur var kom räddaren i nöden i sin svarta springare och hämtade mig på halva vägen så det blev inte så lång promenad som tur var...
Idag har vi vart i den Nyköpinska skärgården, närmare bestämt Stendörren. Det var väldigt skönt att komma ut till havet i värmen, där fläktar det ju iaf lite, och sedan är det ju även väldigt fint där ute. Så nu ligger vi efter en ansträngande dag som pösmunkar i soffan och imorgon väntar en ny vecka. MEN nu är det bara två veckor kvar till min semester!

fredag 26 juni 2009

Nya kuddar!


Har länge velat köpa nya kuddar till soffan, och idag slog jag till! Jag tycker de är väldans fina och det bästa av allt är att de har det rätta fluffet! De är verkligen kramvänliga!
Svinen är fortfarande hos mina päron och det känns väldans tomt. Men imorn ska jag åka ner och hälsa på dem, då kanske jag kan lyckas få en fin sommarbild!

onsdag 24 juni 2009

Lite mindre, lite roligare


Sådärja! Nu är min finfina tavla på plats & det blev sååå bra! Om det nu skulle råka finnas någon som jag inte berättat storyn för, så handlar det om en affisch jag köpt från Liljevalchs konsthall. Denna affisch har legat ett tag i ett skåp och väntat på att jag ska pallra mig iväg och köpa en ram, och nu har detta alltså skett. Å vad är nu det roliga med denna affisch undrar ni? Jo, någon som minns geten med ett bildäck som finns på moderna museet? Detta är en lite mindre variant på det temat, och vad passar då bättre än ett litet svin med dess oerhörda charm? Titta och bedöm själva! (observera att den som säger emot mig åker på en propp)...

Mosig


Jag kan inte riktigt bestämma mig om jag är dålig eller inte. Det enda jag faktiskt kan konstatera är att jag känner mig jäkligt mosig. Men jag har inga förkylningssymptom som halsont eller snorig näsa...men det känns som om jag har en jädrans tung hjälm på skallen...hmm kanske är värmen? .

Senare i eftermiddag kommer sambon och hämtar mig på jobbet, vi ska köpa ram till min svintavla. Återkommer senare med resultatet, nu ska jag fortsätta att tycka synd om mig själv...

tisdag 23 juni 2009

Fred & George

Hihi idag upptäckte jag att om man tar borsten och borstar Fred & George (inte de riktiga utan de som är som avatarer) så kurrar dem och så kommer det massa hjärtan! Så gulligt! Ni har väl inte missat att man kan ge dem sallad och äpple? De är så söta när de springer iväg med maten!

måndag 22 juni 2009

Home alone...

Nu har svinen åkt iväg på bete eftersom det äntligen har blivit sommar. Men för mig betyder det att det blir väldigt tomt här hemma i lägenheten. Dessutom jobbar sambon så det är väldigt tomt och tyst. Jag glömmer dessutom bort hela tiden att svinen inte är här så jag pratar med dem iaf haha. Jaja det är skönt för de små liven att vara i gröngräset hela dagarna & det är ju det viktigaste!

söndag 21 juni 2009

Midsommar

Midsommar har varit bra även fast vädret har varit lite fram & tillbaka. Vi har vart runt och hälsat på lite släktingar och så har vi fått massa god mat och de obligatoriska gubbarna, mums!
Idag fick svinen åka till päronen för riktigt bete vilket uppskattades mycket. Det kom en skur men solen tittade fram snart igen så då kunde de komma ut igen efter att ha vart inomhus en liten stund. När vi kom hem låg de som platta maskar bra länge, det tar på krafterna att vara ute i friska luften =)

Nu har de fått Oregano & det är ju alltid smarrigt! Själv har jag tittat på Pushing Daisies så nu har jag en ny serie att följa! Kan bara rekomendera, lägger in ett litet smakprov!

onsdag 17 juni 2009

Balkongbete!


Jag är väldigt sugen på att skaffa ett hus så att man får en gräsmatta som svinen kan beta på. Men nu bor vi ju i lägenhet så jag får väl nöja mig med det så länge. Vi har iaf äntligen fixat balkongen (tog över ett år att komma till skott) så nu är den mycket mysigare! Idag har det vart väldigt trevligt väder så när vi kom hem så satte vi oss där på direkten och såklart fick piggarna hänga med! Jag plockade ihop lite gräs till dem så då blev det ju faktiskt nästan som att vara ute i gräset på riktigt!

tisdag 16 juni 2009

Vamps -me like!

Ohhlala jag har fått dille på vampyrer. Jag fick upp ögonen för dessa filurer för mååånga år sedan när jag såg "Interview with the vampire" med Brad Pitt och Tom Cruise. Filmen efterföljdes självklart av böckerna och min absoluta favvo är Lestat. Efter Lestat kom Edward, men just nu är det Sookie Stackhouse som gäller. Sookie är visserligen ingen vampyr (hon kan iof läsa tankar) men hon lever i en värld där vampyrer existerar. Of course blir hon kär i en vampyr och sedan är äventyret igång!

Böckerna har även blivit en mycket underhållande tv-serie, True blood med vår alldeles egna Alexander Skarsgård!

Jag bara ääälskar introt, check it out!

Brittan kommer till Globen!

Den 14 juli ska jag och sambon åka till Globen och kolla på Britney Spears! Ska bli kul att se, tror att hon kan bjuda på en färgsprakande show...just nu håller jag på att lyssnar in mig lite på hennes låtar, så svinen & jag kan dem riktigt bra nu haha.

Britney har ju producerat väldigt mycket musik, men en av mina favoritlåtar (och även favoritvideo) är den här:

Filmtajm

Ja vad säger man, mina svin är helt enkelt ytterst begåvade =)

På svinens önskelista...


En sån här önskar sig svinen just nu, men det är låångt till den 10 oktober när de fyller år. Vi får väl se vad som händer =)

Motionerande svin...


Igår fick jag den brilljanta idén att jag skulle motionera piggarna i sovrummet. Sagt & gjort, jag tog med de små hårbollarna och satte ner dem. Först tittade de bara på mig och efter ett tag sprang de in under sängen...och där stannade de...efter tålamodig väntan på att de skulle börja kuta omkring så gav jag tillslut upp. Det enda motionstiden resulterade i var en hel del poop under sängen...

jaja bättre lycka nästa gång....

måndag 15 juni 2009

Tänk att få vara ett litet svin och bara kura ihop sig i en filt nu när det är så trist väder...men men det är faktiskt ganska mysigt att vara på bibblan å!
Så här ska det se ut! Sol så grisarna kan vara ute! Inte det förbaskade regnet & blåsten som får en att tänka på Sibirien...


Ja jag vet att vi är närmre Midsommar än Lucia, men håll med om att han bara är såååå söt!
Nu är det premiär för min blogg! Välkomna att läsa om mig & mina piggar =)