måndag 25 oktober 2010

Rapport

Nu har vi varit hos veterinären, var bra för vi fick tid direkt 8.30. De har ganska många veternärer där så det brukar vara lätt att få tid snabbt.

Hursomhelst. Veterinären klämde på magen och hon kunde inte känna att det fanns någon tumör. Hon tittade även i rumpan med sån där tittgrej som de brukar titta i öronen med. Hon kunde inte se något då heller och det kom inget blod. Vi diskuterade om man skulle ta en röngtenbild men hon sa att det inte går att se på röngten, är det en tumör skulle hon kännt den, och annars är den så liten så man inte ser den på röngten heller. Jag frågade om mask, det tyckte hon verkade osannolikt. Hon tyckte inte att man skulle ge någon form av antibiotika heller, för det trodde hon bara skulle göra det sämre.

Så summan av kardemumman är att vi inte blev så mycket klokare. Grejen är också att de inte riktigt har medicinska möjligheter att göra en ordentlig utredning till så små djur. Hon rekommenderade istället att vi skulle avvakta några dagar, och om det inte blir en förbättring åka till Roslagstull i Stockholm. Där är de ju bättre på smådjur och har möjlighet att göra en riktigt bra undersökning. Vi fick med oss en pasta som han ska få mot diareen, och så rekommenderade hon att han inte ska äta pellets och massa grönt, utan bara morot och hö.

Så nu tänkte jag att jag ska se hur det utvecklar sig. Han är pigg och väldigt matsugen, men han har ju tappat nästan 150 g i vikt så det känns ju inte så bra. Men som sagt, vi avvakar och ser hur han mår och blir han sämre tar jag kontakt med Roslagstull. Puh, det är mycket när de små liven blir dåliga...

7 kommentarer:

  1. usch, jobbigt att inte få något svar! Varför var mask/parasit osannolikt?

    /Petra

    SvaraRadera
  2. Stackars er! Önskar av hela mitt hjärta att det ska lösa sig till det bästa för er alla.

    SvaraRadera
  3. Petra: Tydligen är det väldigt ovanligt att marsvin får den typen av parasiter. Ja det är jättetrist när man inte vet. Skrev nog inte det men det kan vara så att ett blodkärl hade brustit för då känns ju prognosen ändå ganska god.

    Jag är bara rädd att det ska vara något inre fel, men hon kände ju iaf inte någon tumör så jag hoppas verkligen att det inte ska vara något allvarligt.

    Tack båda för det fina stödet, känns bra att det finns många som håller tummar & tassar =)

    SvaraRadera
  4. Ja, det är verkligen tufft när de blir dåliga. De kan ju inte tala om vad som är fel.

    När Kola blev dålig i magen så fick han en tredagars kur med Fibreplex och en veckas strikt hö- och vattendiet.

    Jag skrev om det på Marsvinsnätet (Kola mår inte bra) och även i bloggen (september 2009) om du känner att du vill läsa något.

    Vi håller fortfarande tummar och tassar!

    SvaraRadera
  5. Har totalt missat att George är krasslig!

    Hela Skåne önskar dig ett snabbt tillfrisknande.

    SvaraRadera
  6. Så länge han har god aptit tror jag definitivt det går åt rätt håll :) Här håller vi tummar och tår som dårar! kram

    SvaraRadera
  7. Då får vi verkligen hoppas att det blir bra. Ett gott tecken att han är pigg och äter. Håller alla tummar:)
    Rose-Marie

    SvaraRadera